5 Temmuz 2013 Cuma

BİR KAP SU, BİR PARÇA YİYECEK DE HAYVANLAR İÇİN

Bakan Eroğlu, yaz aylarında hava sıcaklıklarının artması ile birlikte sokak hayvanlarının su ve gıda ihtiyaçlarının da arttığını belirterek, “Can dostlarımızı unutmayalım. Bir kap su, bir parça yiyecek hayvanlarımızın hayatını kurtarır” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, sıcakların mevsim normallerinin üzerine çıktığı bugünlerde, sokak hayvanlarının unutulmaması gerektiğini kaydederek, “Bu kavurucu sıcaklarda nasıl ki bizlerin su ihtiyacı artıyorsa, sokakta yaşayan can dostlarımızın da su ve yiyecek ihtiyaçları var. Bu konuda çok duyarlı olmamız lazım” diye konuştu.
Hayvanlar can dostlarımız
Kültürümüzde hayvan sevgisinin önemine işaret eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Biz onları can dostlarımız olarak görüyoruz. Geçmişte atalarımız park ve bahçelere ‘sulak’ tabir edilen su kaplarını koyarlardı. Biz de bu geleneği devam ettirmeliyiz” dedi. Yaz aylarında sokak hayvanlarının özellikle su ihtiyaçlarının karşılanması için herkese görev düştüğünün altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Herkes kapısının önüne bir kap su koyarsa, can dostlarımız bu sıcak havalarda susuz kalmaktan kurtulurlar. Eğer imkanları varsa yiyecek de koyarak, can dostlarımızın gıda ihtiyaçlarını da karşılayabilirler” dedi. 
Onlara sahip çıkmak görevimiz
Vatandaşları bu konuda hassas olmaya davet eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bakanlık olarak hayvanlarımızı korumak için var gücümüzle çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın da çalışmalarımıza katkı sağlaması ile daha çok yol alacağımıza inanıyoruz. Hayvanlarımıza sahip çıkmak, insani sorumluluğumuz olmasının yanı sıra, ülkemizin biyolojik çeşitliliğini korumak bakımından da önemli bir vecibemizdir” değerlendirmesinde bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder